Levensloopgesprek

Tijdens een levensloopgesprek zorgen we ervoor dat alles goed geregeld is. Of je nu gaat samenwonen, nadenkt over kinderen, een eigen onderneming wil starten of droomt over eerder stoppen met werken; wij zorgen ervoor dat alles goed geregeld is. In welke levensfase je je ook bevindt. Een levensloopgesprek is dan ook zinvol in veel situaties, ongeacht je leeftijd. Samen bespreken we rustig je situatie door en werpen we een blik op de toekomst. Aan het einde van het gesprek heb je een goed inzicht in je huidige situatie en in de stappen die je kunt nemen om je wensen voor de toekomst te realiseren. 

Een aantal levensfasen en vraagstukken worden hieronder uitgelicht. Uiteraard kunnen we je ook op andere vlakken helpen. We hebben de kennis en ervaring in huis om ervoor te zorgen dat alles in elke levensfase goed voor je geregeld wordt. 

Samenleven

Een van de fases in je leven waarin je voor verschillende keuzes komt te staan, is wanneer je wilt gaan samenwonen met je partner. Kies je voor een samenlevingscontract, een geregistreerd partnerschap of misschien willen jullie trouwen? De keuzes die je hierin maakt, hebben gevolgen voor de manier waarop bepaalde zaken wettelijk voor jullie geregeld zijn. Het is daarom belangrijk om je hierover goed te laten informeren. Daarnaast kan het ook voorkomen dat jullie uit elkaar gaan. Ook dan zijn we er voor jullie om alles in goede banen te laten leiden.

Ondernemen

Het leven van een ondernemer ondernemer bestaat veel verschillende vraagstukken. Dit kunnen zakelijke vragen zijn als het gaat om bijvoorbeeld een bedrijfsuitbreiding of bij het aantrekken van vreemd kapitaal. Maar ook op persoonlijk vlak kun je als ondernemer voor vragen komen te staan. Wie neemt de zaken waar als je dat zelf (even) niet meer kan? Wat gebeurt er met het bedrijf als je zou komen te overlijden? Wij beantwoorden graag al dit soort vragen zodat we alles samen goed kunnen regelen.

Ouderdom

In elke levensfase krijg je te maken met vragen. Een levensloopgesprek kan dan ook nuttig zijn op elke leeftijd. Op oudere leeftijd wil je misschien wel wat schenken aan bijvoorbeeld je kinderen. Zo verklein je enerzijds je eigen vermogen en help je tegelijkertijd een ander. Ook is het verstandig om alvast na te denken over je wensen in het geval van ziekte of na je overlijden. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is en houd je grip op de situatie. Met welke vraagstukken je ook zit, wij kunnen met je meedenken en zorgen er voor dat alles goed voor je geregeld wordt.

Onmacht

In je leven kun je voor vervelende situaties komen te staan. Ziektes, ongevallen en ouderdom kunnen er voor zorgen dat je niet meer in staat bent om alles zelf te doen. Het is daarom belangrijk om op tijd na te denken over wie je belangen eventueel gaat behartigen mocht je in zo’n situatie terecht komen. Hiermee bescherm je zowel jezelf als je eventuele partner voor vervelende situaties. Mocht het om juridische redenen toch te laat zijn, dan nog kunnen we meedenken en je helpen om de grip op het leven te behouden.