Arbeidsmediation

Conflicten op de werkvloer

Elke organisatie heeft wel eens te maken met conflicten. Normaalgesproken kunnen deze gewoon uitgesproken worden. Het kan echter voorkomen dat een conflict escaleert of dat het intern moeilijk opgelost kan worden door bijvoorbeeld de hiërarchische verhoudingen binnen een organisatie. Als onafhankelijke mediator kunnen wij in deze situaties voor de belangen van beide partijen opkomen. Samen gaan we in gesprek en maken we de problemen bespreekbaar. Vanzelfsprekend is alles wat besproken wordt vertrouwelijk. De gesprekken vallen onder de geheimhoudingsplicht waardoor je de zekerheid hebt dat alles wat besproken wordt binnenskamers blijft.

Conflicten tussen werknemer en werkgever

Bij een conflict op de werkvloer waar een leidinggevende bij betrokken is, kan het lastig zijn om tot een oplossing te komen waar beide partijen achter staan. Om ervoor te zorgen dat de situatie werkbaar blijft en de situatie niet escaleert, is het goed om dan de hulp in te schakelen van een deskundige derde partij. Juist bij conflicten tussen de werkgever en werknemer is het onafhankelijke karakter van onze mediators belangrijk. Wie de rekening ook betaalt, wij zullen ons altijd onpartijdig opstellen. Dat is in onze ogen ook de enige manier om mediation succesvol uit te voeren. Beide partijen moeten tenslotte vertrouwen hebben in het mediation-traject en het is ons doel om een oplossing te vinden waarin beide partijen zich kunnen vinden. 

Conflicten tussen collega’s onderling

Wanneer collega’s onderling conflicten hebben, kan dat vervelende situaties veroorzaken. Ze hebben minder plezier in hun werk, zijn minder productief en kunnen bovendien meer stress ervaren. Conflicten tussen collega’s kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat iemand geen erkenning krijgt voor zijn of haar functie waardoor samenwerken steeds lastiger wordt. Een andere situatie waarin mediation uitkomst kan bieden, is het tegengaan van pesten op de werkvloer. Iets dat helaas veel voorkomt maar lang niet alle gevallen goed wordt uitgesproken. Onze mediators kunnen samen met alle betrokkenen de problemen bespreekbaar maken en werken aan een oplossing

Hoe werkt het?

Tijdens een kennismakingsgesprek leggen we jullie rustig uit hoe het mediation-proces bij ons werkt. Vervolgens kunnen we een inhoudelijk intakegesprek inplannen waarin we samen jullie situatie in kaart kunnen brengen. Voor een intakegesprek rekenen wij €100. Omdat elke situatie anders is hanteren we voor arbeidsmediation een uurtarief, zo bepalen we samen hoeveel sessies jullie situatie nodig heeft.

Een volledig overzicht van onze tarieven vind je op onze tarieven-pagina.