15 juni Dag tegen Ouderenmishandeling

01/06
/2023

15 juni van 13.30 uur tot 16.30 uur

Op 15 juni is de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling. De Lokale alliantie financieel veilig ouderen worden Smallingerland nodigt u uit voor een bijeenkomst over het thema 'Niet pluis'.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 15 juni 2023 van 13.30 tot 16.30 uur.
Deze middag is voor professionals die ondersteuning bieden aan ouderen in onder andere de zorg, woningbouw, welzijn of vrijwilligersorganisaties.
Samen met u zijn er veel professionals die in contact komen met ouderen. Het is waardevol dat deze professionals samen de krachten bundelen in de preventie van ouderenmishandeling, ieder vanuit hun eigen kennis en expertise.
Veilig Thuis vertelt in een plenaire sessie over de meldcode huiselijk geweld. Wat houdt de meldcode in en welke stappen kunt u als professional nemen bij (vermoeden van) ouderenmishandeling? Vervolgens worden workshops gegeven waarin verschillende soorten ouderenmishandeling en de signalen ervan aan bod komen. De workshops worden gegeven door Yvon Notariaat, Rabobank, een cybercrime expert en de Politie. Hierna is er de mogelijkheid om gezamenlijk na te praten en kennis met elkaar te delen.

Locatie:
Sûnenz
Burgemeester Wuiteweg 140B
9203 KP Drachten

Aanmelden:
Via het emailadres: financieelveilig@mosweb.nl