Expositie beeldend kunstenaars aan de Berglaan

30/08
/2018

Vanaf 7 september is de expositie tijdens kantooruren te bezoeken

 

Vanaf vrijdag 7 september is in de kluis van onze locatie aan de Berglaan 2 in Drachten de expositie ‘Van idee naar beeld’ te zien. Deze expositie staat in het teken van het werk van de fotografe Reiny Bourgonje en de beeldhouwer Jeen Bosma. Beide beeldend kunstenaars laten zien hoe de beelden worden ontwikkeld vanaf het allereerste idee tot het eindresultaat. 

Je kunt deze expositie bij ons op aan de Berglaan 2 komen bekijken. De deuren zijn tijdens kantooruren geopend voor alle bezoekers en geïnteresseerden.

De expositie toont onder andere hoe beide kunstenaars gewerkt hebben met hetzelfde model. Jeen heeft op basis van dit model een beeld gemaakt dat later in het marmer van de Italiaanse Carrara groeves is uitgehakt. Dit proces is vastgelegd in een film en ook deze film zal getoond worden tijdens de expositie. 

Het model dat door Jeen verwerkt is in zijn werk, is ook in Reiny haar werk te zien. Reiny toont daarnaast haar serie over Friese adoptiekinderen voor wie hun dorp in Friesland hun eigen plek op aarde is geworden. Ook wordt je als bezoeker meegenomen naar de gebeurtenissen omtrent de tv uitzending en de prijsvraag rondom presentator Humberto Tan, waarvoor Reiny een prijs gewonnen heeft. 

De expositie is tot en met december bij ons te zien. Meer informatie over de kunstenaars is te vinden op de site van Reiny Bourgonje en op de site van Jeen Bosma.