Nieuws & richtlijnen corona

02/10
/2020

Werkwijze tijdens de COVID-19 voorschriften

Zoals u gewend bent van ons houden wij u graag op de hoogte van de “huisregels” bij bezoek aan één van de vestigingen van YVON: 

Intern hebben wij ons aangesloten bij de nieuwe adviezen en werken op een paar medewerkers na iedereen weer thuis. De medewerker die wél op kantoor werkt, heeft 1 kantoor tot zijn of haar bestemming die dus niet meer wordt gedeeld met een collega.

 

HEPA filters

Al onze bespreekkamers én kantoren zijn voorzien van zogenaamde hepa filters waardoor de lucht virusvrij blijft.

De spreekkamers zijn voorzien van schermen.

 

Entree

Bij de entree vindt u desinfectie materiaal en mondkapjes. Onze medewerkers dragen in de gemeenschappelijke ruimten (entree en gang, printerruimtes) een mondkapje. U mag hiervan gebruikmaken. Wij laten het aan u zelf over.

 

Zelfbediening koffie

We zijn gewend om onze bezoeker een kopje koffie of thee aan te bieden maar door de Corona gebeurt dit niet meer

Daarom hebben we sinds kort een zelfbedieningsapparaat bij de balie staan waar u zelf uw koffie of thee kunt halen.

 

Veiligheid voorop

Door de drukbezochte locatie aan de Berglaan hebben wij op bovenstaande wijze de veiligheid geoptimaliseerd en de risico’s beperkt.

 

Overdracht woningen

Om risico’s zoveel mogelijk te beperken zullen wij vanaf nu de verkopende partij weer verzoeken per volmacht de overdracht te laten verzorgen. Wij realiseren ons dat dat in sommige situaties beperkend is, maar hopen op uw begrip.

Kopende partij kan op eigen verzoek om een overdracht per volmacht vragen; dan worden wel kosten in rekening gebracht omdat er dan een zogenaamde notariële volmacht (volmacht in aanwezigheid van- en mede door de notaris ondertekend) nodig is (als er ook een hypotheekrecht wordt gevestigd ten behoeve van de bankinstelling).

De kosten zijn 150 euro inclusief BTW.

 

Familiezaken

Wij merken dat er veel behoefte is aan duidelijkheid omtrent de gevolgen van overlijden (testament of iet) en bij ziekte (het onverwacht ziek worden en blijven). De besprekingen hiervoor kunnen gewoon op kantoor plaatsvinden; de ruimte waar we zitten is veilig.

Mocht u vanwege klachten verhinderd zijn en tóch vragen hebben, maak dan gerust een afspraak om u telefonisch te informeren: U krijgt dan sowieso een vragenformulier toegestuurd voor een eerste inventarisatie van uw situatie en vragen!

 

Advocatuur

Er is iedere dag een advocaat aanwezig waar u een afspraak mee kunt maken: Ook deze ruimtes zijn voorzien van de nodige faciliteiten.

De rechtbanken zijn voorlopig nog goed bereikbaar.

Voor dringende vragen kunt u natuurlijk ook mailen.