Scheiden en relatiebeëindiging

Scheiden is voor niemand leuk. Een vechtscheiding nog minder. Wij vinden het daarom belangrijk dat je met elkaar in gesprek blijft. Niet alleen over het proces op zich, maar ook over de praktische zaken die geregeld moeten worden. Met een nieuw begin voor ogen, zijn er een hoop afspraken van belang, zoals over je kinderen, de financiën, de (gezamenlijke) woning en het vraagstuk over alimentatie en pensioenverdeling.

We bieden ook de mogelijkheid tot online scheiden aan. Met onze quickscan zie je direct of je situatie hiervoor geschikt is. 

EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK MAKEN?

 

Mediation bij echtscheiding

Mediation is vaak een uitstekende vorm om de gevolgen van een echtscheiding te regelen. Wanneer de situatie dat toelaat is het een manier om buiten de rechter om tot een oplossing te komen.

Doordat een scheiding veel onzekerheid, emotie en vaak ook onredelijkheid met zich meebrengt, is het vaak lastig voor partners om in goed overleg met elkaar te blijven. Maar juist in deze moeilijke periode rondom het uiteengaan moet veel worden geregeld, zoals de verdeling van de gemeenschappelijke bezittingen en schulden, de regeling voor de kinderen, het opstellen van een ouderschapsplan, de alimentatie, de pensioenen en andere belangrijke zaken.

Tijdens het mediationtraject worden de belangen van de kinderen in de gaten gehouden en is er aandacht voor de invulling van uw rol als ouder, ook met betrekking tot de situatie na de echtscheiding. Gezamenlijk wordt invulling gegeven aan het ouderschapsplan. Zo nodig kan hierbij gebruik worden gemaakt van de diensten van een kind-coach.

Mediation helpt je er samen met uw ex-partner uit te komen, zodat de financiële en emotionele schade voor beide partijen tot een minimum beperkt blijft. Dit is van groot belang voor jullie, maar ook voor jullie gezamenlijke kinderen! De gemaakte afspraken worden op een juridisch verantwoorde wijze vastgelegd in een convenant.

 

MAAK EEN AFSPRAAK

Kennismaken met onze mediators? Dat kan, een kennismaking van ca. 30min. is vrijblijvend. Aan de hand van deze kennismaking tekenen we een traject uit wat we samen zullen gaan doorlopen. Maak een afspraak via 0512-368080 (keuze 3) of stuur ons een e-mail.

EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK MAKEN?

Mediation bij beëindiging van je relatie

Mediation kan worden ingezet bij beëindiging van elke soort relatie, of je nu getrouwd bent, samenwoont of geregistreerd partner bent. Het komt ook met voor dat we ex-partners bijstaan die al enige tijd gescheiden zijn of leven. In die gevallen is er vaak onenigheid over kinderen, alimentatie of andere eerder gemaakte afspraken

Meer informatie over mediation en relatiebeëindiging?

Op deze pagina vind je een overzicht van informatie middels downloads of links naar externe partijen.

 

Kennismaken met onze mediators

Een kennismaking met onze mediators is vrijblijvend. We gaan tijdens dit gesprek van ca. 30 min kijken of de basis om samen een traject in te gaan aanwezig is. Aan de hand van deze kennismaking tekenen we een traject uit wat we samen zullen gaan doorlopen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan een kennismaking in via 0512-368080 (keuze 3) of stuur ons een e-mail.