Scheiden

Scheiden is voor niemand leuk. Een vechtscheiding nog minder.

Wij vinden het daarom belangrijk dat je met elkaar in gesprek blijft. Niet alleen over het proces op zich, maar ook over de praktische zaken die geregeld moeten worden. Met een nieuw begin voor ogen zijn er een hoop afspraken van belang, zoals over je kinderen, de financiën, de (gezamenlijke) woning en het vraagstuk over alimentatie en pensioenverdeling.

We bieden ook de mogelijkheid tot online scheiden aan. Met onze quickscan zie je direct of je situatie hiervoor geschikt is. 

 

In gesprek blijven

Mediation is meer dan een modewoord. Mediation is soms zelfs een verplichte eerste stap bij het oplossen van conflicten. Maar mediation is vooral een manier om buiten de rechter om tot een oplossing te komen bij problemen.

De verdeling

Als je uit elkaar gaat, moet er een hoop worden verdeeld. Je inboedel, wellicht de auto en misschien wel een gezamenlijke woning. Voor iedereen hebben we geschikte begeleiding. Heb je een uitgebreide inboedellijst nodig? Hebben we. Een volledig overzicht van je hele gemeenschappelijke vermogen en de verdeling daarvan? Ook dat kan. En wanneer één van jullie na de scheiding alleen eigenaar van de woning wil worden, kan dat ook bij ons geregeld worden.

alimentatie

Wanneer je getrouwd of geregistreerd partner bent heeft één van jullie, en eventuel jullie kinderen, recht op alimentatie na de scheiding. Je kunt hierover zelf afspraken maken, maar het is belangrijk dat je weet over welke bedragen het gaat. Wij maken een 'rechtbank-proof' alimentatieberekening die geheel op jullie situatie aansluit.

Aandacht voor kinderen

Niet alleen de ouders zijn betrokken bij een scheiding, maar zeker ook de kinderen. Naast dat een ouderschapsplan bij een scheiding verplicht is, is extra begeleiding voor/over jullie kinderen soms ook gewenst. Vind je het lastig om een moment te kiezen om het de kinderen te vertellen? Vraag dan gerust hulp. Je kunt bij de begeleiding ook uitgebreid spreken over dingen als het vaststellen van een omgangsregeling, hoe het onderlinge contact straks wordt geregeld en hoe alles het beste voor de kinderen wordt.

Pensioenen

Tijdens het huwelijk kan er pensioen opgebouwd zijn. Door één van jullie of door jullie beiden. Wanneer je gaat scheiden is er een regeling waarmee je de tijdens het huwelijk opgebouwde pensioenen kunt verdelen onder elkaar. Je bent vrij in deze keuze, je mag bijvoorbeeld ook besluiten dat ieder het eigen pensioen houdt. Wel is het natuurlijk belangrijk dat voor je duidelijk is hoe veel pensioen er is opgebouwd en welke opties tot verdelen  heeft. Hiervoor zorgen wij uiteraard.

De advocaat

In sommige gevallen heb je verplicht een advocaat nodig bij de scheiding, zodat hij of zij het verzoekschrift voor jullie kan indienen bij de rechtbank. Dit bent je verplicht bij een huwelijk en bij een geregistreerd partnerschap met kinderen. Wij werken vast samen met een advocaat, die al onze zaken in behandeling neemt. Zo is ook deze stap voor jullie geregeld.

Kosten

Elke scheiding is anders en daarmee ook de kosten. Wij hebben mogelijkheden voor een all-in tarief. Bij een intensieve mediation kunnen wij ook op uurbasis werken. Helemaal fijn is bij ons de mogelijkheid tot gefinancierde rechtsbijstand, je echtscheiding kost je in dat geval enkel een lage eigen bijdrage en eventuele griffiekosten voor de rechtbank (wanneer er een verzoekschrift wordt ingediend). Bij jullie kennismakingsgesprek zorgen wij voor een offerte op maat. Benieuwd naar onze prijzen? Bekijk hier onze tarieven.