Scheiden

Scheiden is voor niemand leuk. Een vechtscheiding nog minder.

Wij vinden het daarom belangrijk dat u met elkaar in gesprek blijft. Niet alleen over het proces op zich, maar ook over de praktische zaken die geregeld moeten worden. Met een nieuw begin voor ogen zijn er een hoop afspraken van belang, zoals over uw kinderen, de financiën, de (gezamenlijke) woning en het vraagstuk over alimentatie en pensioenverdeling.

We bieden ook de mogelijkheid tot online scheiden aan. Met onze quickscan ziet u direct of uw situatie hiervoor geschikt is. 

 

In gesprek blijven

Mediation is meer dan een modewoord. Mediation is soms zelfs een verplichte eerste stap bij het oplossen van conflicten. Maar mediation is vooral een manier om buiten de rechter om tot een oplossing te komen bij problemen.

De verdeling

Als u uit elkaar gaat, moet er een hoop worden verdeeld. Uw inboedel, wellicht de auto en misschien wel een gezamenlijke woning. Voor iedereen hebben we geschikte begeleiding. Heeft u een uitgebreide inboedellijst nodig? Hebben we. Een volledig overzicht van uw hele gemeenschappelijke vermogen en de verdeling daarvan? Ook dat kan. En wanneer één van u na de scheiding alleen eigenaar van de woning wil worden, kan dat ook bij ons geregeld worden.

alimentatie

Wanneer u getrouwd of geregistreerd partner bent heeft één van u, en uw eventuele kinderen, recht op alimentatie na de scheiding. U kunt hierover zelf afspraken maken, maar het is belangrijk dat u weet over welke bedragen het gaat. Wij maken een 'rechtbank-proof' alimentatieberekening die geheel op uw situatie aansluit.

Aandacht voor kinderen

Niet alleen de ouders zijn betrokken bij een scheiding, maar zeker ook de kinderen. Naast dat een ouderschapsplan bij een scheiding verplicht is, is extra begeleiding voor/over uw kinderen soms ook gewenst. Vindt u het lastig om een moment te kiezen om het de kinderen te vertellen? Vraag dan gerust hulp. U kunt bij de begeleiding ook uitgebreid spreken over dingen als het vaststellen van een omgangsregeling, hoe het onderlinge contact straks wordt geregeld en hoe alles het beste voor de kinderen wordt.

Pensioenen

Tijdens het huwelijk kan er pensioen opgebouwd zijn. Door één van u of door u beiden. Wanneer u gaat scheiden is er een regeling waarmee u de tijdens het huwelijk opgebouwde pensioenen kunt verdelen onder elkaar. U bent vrij in deze keuze, u mag bijvoorbeeld ook besluiten dat ieder het eigen pensioen houdt. Wel is het natuurlijk belangrijk dat voor u duidelijk is hoe veel pensioen er is opgebouwd en welke opties tot verdelen u heeft. Hiervoor zorgen wij uiteraard.

De advocaat

In sommige gevallen heeft u verplicht een advocaat nodig bij de scheiding, zodat hij of zij het verzoekschrift voor u kan indienen bij de rechtbank. Dit bent u verplicht bij een huwelijk en bij een geregistreerd partnerschap met kinderen. Wij werken vast samen met een advocaat, die al onze zaken in behandeling neemt. Zo is ook deze stap voor u geregeld.

Kosten

Elke scheiding is anders en daarmee ook de kosten. Wij hebben mogelijkheden voor een all-in tarief. Bij een intensieve mediation kunnen wij ook op uurbasis werken. Helemaal fijn is bij ons de mogelijkheid tot gefinancierde rechtsbijstand, uw echtscheiding kost u in dat geval enkel een lage eigen bijdrage en eventuele griffiekosten voor de rechtbank (wanneer er een verzoekschrift wordt ingediend). Bij uw kennismakingsgesprek zorgen wij voor een offerte op maat. Benieuwd naar onze prijzen? Bekijk hier onze tarieven.