Wonen

Bij een huis komt meer kijken dan alleen het kopen en verkopen.

Huiseigenaren kennen de notaris vaak van 'het passeren van de akte’. Helemaal aan het eind van het koopproces komt de notaris vaak pas in beeld. Vroeger was dat ook dé rol van de notaris bij het kopen van een huis, maar tijden zijn veranderd. Klop bij het begin van uw huizenjacht eens bij YVON aan. Wij kunnen u vanaf het eerste moment adviseren en behoeden voor valkuilen. Natuurlijk kunt ook nog steeds bij ons terecht voor de nodige akten.

 

Woning kopen

Bij een huis kopen komt soms veel meer kijken dan alleen een leveringsakte. Een deel daarvan verzorgt uw makelaar maar voor een groot gedeelte kunt u ook bij ons terecht. YVON heeft antwoord op al uw vragen. Wat als u samen een woning koopt, maar (nog) niet getrouwd bent of een partnerschap bent aangegaan? Wat als één van u een woning koopt en u hier samen in gaat wonen? Wat gebeurt er met uw woning als u onverwacht komt te overlijden? 

Online woning overdragen via Digitrans

Bij ons kun je de aankoop van je woning in bepaalde gevallen ook volledig online en tegen een gereduceerd tarief (€750,-) laten verlopen. Je hebt dan bovendien altijd en overal toegang tot je dossier! Benieuwd of je situatie geschikt is voor Digitrans? Doe snel onze korte check!

Woning verkopen

De koper kiest vaak de notaris, maar wij laten de verkoper niet in de kou staan. Leg uw vragen ook gerust bij ons neer. Dit hoeven niet alleen vragen te zijn over de verkoop, maar kunnen gaan over alles wat er bij u speelt.

Hypotheek

Bij een nieuwe woning hoort vaak een hypotheek. Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat u uw huidige hypotheek wilt oversluiten. Misschien moet u naast de hypotheek een deel zelf bijdragen of wilt u graag weten hoe alles in zijn werk gaat. Naast uw bank heeft ook YVON antwoord op al uw vragen.

Woning in het buitenland

Uw huis in het buitenland verkopen of nalaten aan uw kinderen gaat volgens het recht van het land waar u uw (tweede) woning heeft. U kunt natuurlijk wel in Nederland advies inwinnen en bijvoorbeeld laten vastleggen wie uw woning erft wanneer u komt te overlijden.